Proizvodi PIK-a Vrbovec za strana tržišta

Bez autora
Feb 02 2012

Mesna industrija PIK Vrbovec objavila je danas da joj je ovih dana uručen certifikat još jednog standarda kvalitete - International Food Standard (IFS-a), međunarodno prihvaćene norme za auditiranje trgovačkih prehrambenih robnih marki, definirana od strane njemačkih i francuskih trgovačkih lanaca. IFS je danas jedna od najpriznatijih normi za sektor hrane, koja se temelji na zahtjevima sustava upravljanja kvalitetom, dobroj proizvođačkoj praksi i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Dobiveni certifikat predstavlja u trgovačkim krugovima respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke kvalitete i sigurnosti proizvoda, dok su primjena i certifikacija sustava prema ovoj normi obaveza za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU-a, ističu iz PIK-a Vrbovec, tvrtke koja posluje u sastavu koncerna Agrokor.

Proizvodi PIK-a Vrbovec za strana tržištaMesna industrija PIK Vrbovec objavila je danas da joj je ovih dana uručen certifikat još jednog standarda kvalitete - International Food Standard (IFS-a), međunarodno prihvaćene norme za auditiranje trgovačkih prehrambenih robnih marki, definirana od strane njemačkih i francuskih trgovačkih lanaca.

IFS je danas jedna od najpriznatijih normi za sektor hrane, koja se temelji na zahtjevima sustava upravljanja kvalitetom, dobroj proizvođačkoj praksi i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda.

Dobiveni certifikat predstavlja u trgovačkim krugovima respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke kvalitete i sigurnosti proizvoda, dok su primjena i certifikacija sustava prema ovoj normi obaveza za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU-a, ističu iz PIK-a Vrbovec, tvrtke koja posluje u sastavu koncerna Agrokor.

IFS norma za hranu učinkovit je i transparentan alat za provjeru robnih marki i njihovih proizvođača.

Ona jamči pravednu procjenu, s jednoobraznim i transparentnim postupkom provjere, no isto tako i osigurava potrebne uvjete za poslovanje na tržištu EU.

Dobivanje IFS standarda stoga je itekako važno za daljnje poslovanje tvrtke, odnosno konkretno širenje i unapređenje poslovanja u drugim zemljama, ističu iz PIK-a Vrbovec.

U prošloj je godini, kako navode, izvoz u prodaji PIK-a Vrbovec imao udio od 12,4 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik